App Spotter: LIFE (iPad)

Thuis op de bank bladeren door fotocollecties uit de hele wereld. Het kan met de gratis LIFE app voor je iPad. De app geeft je op overzichtelijke wijze toegang tot fotos van elk plekje op de wereld.

Op een wereldkaart staan de plekken gemarkeerd waar foto’s te vinden zijn. Door op de markering te klikken, krijg je een overzicht van alle onderwerpen die voor dat land beschikbaar zijn. Zo klik je bijvoorbeeld op Egypte en kun je kiezen tussen vier onderwerpen die er voor dit land bestaan.

Onderwerp

Ben je  in een specifiek onderwerp geïnteresseerd, dan kun je ook selecteren op verschillende onderwerpen als sport, nieuws en dieren. Zo zie je alle foto’s die over de hele wereld van dit onderwerp zijn gemaakt en kun je kiezen tussen de meest recente of de meest bekeken foto’s uit de LIFE-collectie.

Weinig Afrika

LIFE is een mooie applicatie die je toegang geeft tot een serie indrukwekkende foto’s veelal van goede kwaliteit. Toch is de collectie nog niet erg groot. Op de wereldkaart die je als startpunt kunt gebruiken, doen veel landen niet mee. Ze staan wel afgebeeld maar markeringen hebben ze niet. Afrika bijvoorbeeld, waarvan LIFE slechts vijf landen opneemt.