App Spotter: Marvel Comics

Niet alleen kinderen vinden het leuk om comics te lezen, maar ook volwassenen weten op stripgebied nog vaak hun innerlijke kind terug te vinden. Speciaal voor deze groep lijkt de Marvel Comics-app ontwikkeld te zijn.

De applicatie brengt namelijk alle bekende en minder bekende striphelden uit de Marvel-stal, zoals Spiderman, de X-Men, de Hulk en Iron Man naar je iPad en iPhone. Een van de grote voordelen is dat je comics op deze manier kreuk- en smetvrij blijven, waardoor je altijd over digitale 'mint condition'-stripboeken beschikt.

De Marvel Comics-app fungeert als een bibliotheek, waarin je honderden verschillende (Engelstalige) comics kunt opzoeken en aanschaffen. De applicatie zelf is gratis, maar voor de stripboeken moet je betalen. Wil je de app eerst uitgebreid testen, dan kun je ook enkele comics voor niks downloaden.

Zoekfunctie

De app beschikt over een uitgebreide zoekfunctie, waarmee je kunt zoeken op serie, genre, tekenaar en verhaallijnen. Op deze manier houd je het overzicht op de enorme hoeveelheid digitale strips die Marvel in de app heeft gestopt.

Na het downloaden van een comic wordt deze automatisch gekoppeld aan je eigen account en online opgeslagen. Zo heb je altijd je aangeschafte stripboeken bij de hand, zelfs wanneer je Apple-apparaat het begeeft.

'Guided view'

Het lezen van de comics gaat bijzonder soepel dankzij het aanraakscherm van je iPad en iPhone. Je kunt hierbij inzoomen op details en bovendien de strips bekijken met het zogenoemde 'guided view'. Hierbij laat de app je de comic plaatje voor plaatje zien, waardoor je je op elke afzonderlijke afbeelding kunt focussen en elke volgende een ongeziene verrassing is.