App Spotter: Math Maniac

De aanhoudende populariteit van de sudoku bewijst dat Nederlanders dol zijn op getallenpuzzels. De app Math Maniac zou hier te lande daarom zeker populair kunnen worden en is bovendien een ideale manier om je rekenvaardigheden te oefenen.

In het spel krijg je een vierkant voor je neus met daarin allemaal getallen. Deze getallen moet je optellen zodat het geheel gelijk is aan het cijfer dat onderin het scherm staat, waarna de getallen verdwijnen.

Vervolgens komt er een nieuw cijfer onderaan het scherm te staan en begin je opnieuw met optellen, net zolang totdat alle getallen uit het vierkant verdwenen zijn. Per optelsom heb je maar een beperkt aantal seconden om de getallen op te tellen.

Combinaties

Dit klinkt misschien niet bijzonder spannend, maar levert wel degelijk een vermakelijk puzzelspel op. Helemaal omdat je meer punten krijgt als de optelsom uit meer afzonderlijke getallen bestaat. Je score is ook hoger als meer van deze getallen uit dezelfde kleur bestaan.

Gecombineerd met de genadeloos doortikkende timer is het simpele Math Maniac hiermee een behoorlijk verslavend spel. Wie zijn hersenen even flink wil laten kraken, kan het spel gratis downloaden uit de Android Market.

Math Maniac Gold

Ook is er de betaalde variant Math Maniac Gold. Deze biedt als extra's dat je je spel kunt beginnen vanaf je hoogst behaalde level en dat een potje tussentijds kan worden opgeslagen. Dit is echter niet noodzakelijk om het spel te kunnen spelen.