App Spotter: my6sense (Android/iPhone)

Niet alleen mensen, maar ook smartphones kunnen over intutie beschikken. In dat laatste geval is het wel nodig dat je eerst de applicatie my6sense op je iPhone of Android-toestel zet.

My6sense voegt namelijk verschillende nieuwsfeeds samen en registreert welke berichten door jou gelezen worden. De samenstelling van de feed wordt vervolgens op je persoonlijke voorkeuren afgestemd: digitale intuïtie volgens de makers.

Het eerste wat je moet doen na installatie van my6sense is het selecteren van nieuwsstromen. Je kunt kiezen uit berichten die op je persoonlijke sociale netwerkaccounts verschijnen (zoals Facebook en Twitter), voorgeselecteerde feeds van de applicatie zelf (zoals 'Entertainment' en 'News') en rss-feeds van specifieke sites. Ook is het mogelijk om je eigen gepersonaliseerde Google-pagina aan de applicatie toe te voegen.

Na het aantikken van de eerste paar nieuwsberichten, krijg je de melding dat my6sense begonnen is met het analyseren van je persoonlijke voorkeur. En dit is nog maar het begin; hoe meer informatie je leest, hoe beter het beeld dat de applicatie van je heeft.

Dat klinkt misschien eng, maar is vooral heel handig. Het toevoegen van slechts een paar informatiekanalen zorgt er al voor dat het scherm van je smartphone volstaat met tientallen nieuwsberichten. Omdat je er waarschijnlijk toch niet aan toekomt om deze allemaal te lezen, is het alleen maar gemakkelijk dat de my6sense de belangrijkste informatie voor je uitzoekt.

Wie toch niet te veel wil afgaan op de digitale intuïtie van zijn of haar telefoon, kan ook 'inzoomen' op aparte streams om deze af te schuimen naar nieuws.