App Spotter: National Geographic World Atlas

De globetrotters van de National Geographic Society hebben hun wereldkennis gebundeld in de National Geographic World Atlas. Deze applicatie biedt zowel de pracht als de functionaliteit van een papieren atlas, maar dan stukken lichter en goedkoper.

De applicatie komt vooral tot zijn recht op de iPad; dankzij het grote scherm kun je naar hartelust de Apple-gestures gebruiken om over de wereld te 'reizen'. Hierbij kun je uit verschillende stijlen kiezen om de prachtig vormgegeven wereldkaart te bekijken.

Wil je meer weten over een land, dan leg je je vinger erop om meer informatie te krijgen. Zo kun je bekijken wat de vlag is van dit land, hoeveel inwoners het heeft, wat de geschiedenis is en nog veel meer.

Bing

De National Geographic World Atlas is niet alleen een lust voor het oog of just for fun, maar heeft ook zeker praktisch nut. Je kunt namelijk de wereldkaart laten weergeven in satellietbeelden, waarbij Bing van Microsoft de informatie levert. Hiermee is het mogelijk om zelfs de kleinste gehuchten op te zoeken.

Dankzij de koppeling aan je gps-systeem heb je daarbij altijd de beschikking over je huidige locatie. Ook is het mogelijk om de Bing-kaarten van de verschillende continenten te downloaden, zodat je ook offline de beschikking hebt over deze informatie.