App Spotter: NOS Teletekst

Nieuws volgen via visueel aantrekkelijke apps zoals FLUD of de recent gelanceerde iPad-krant The Daily is natuurlijk zeer prettig voor je ogen. Soms heb je echter behoefte aan alleen maar nieuws zonder opsmuk; daarvoor is er NOS Teletekst.

De app presenteert je met het laatste nieuws van de NOS, kort en bondig samengevat op de welbekende teletekst-manier van de televisie. Het opvallende aan deze app is dat er zelfs ook niet geprobeerd is om dit nieuws aantrekkelijk te brengen: ook de opvallende kleuren tegen een zwarte achtergrond en het saaie lettertype zijn direct overgezet vanuit het origineel.

Geen afleiding

Niet dat daar veel mis mee is; bij deze app draait het alleen maar om het nieuws en word je niet afgeleid door afbeeldingen of andere visuele extra's. Handig voor als je even snel onderweg wilt weten wat er speelt en daarbij niet gehinderd wilt worden door langere laadtijden. Bovendien ziet het geheel er vertrouwd en 'old school' uit.

De app komt met een controlepaneel aan de boven- en onderkant waarmee je tussen de verschillende pagina's kunt navigeren. Om snel naar een pagina te springen, kun je zoals vertrouwd het  bekende paginanummer direct intoetsen.

Categorieën

Aan de onderkant is de nieuwsfeed van de NOS onderverdeeld in verschillende categorieën. Hier is het echter wel even opletten, omdat deze wisselen naar gelang de pagina die je aan het bekijken bent. Zo kun je vanuit de pagina 'weersverwachting' direct schakelen naar 'weeroverzicht', maar staat op de hoofdpagina op deze plek de categorie 'binnenland'. Dit went echter snel en is een goede aanvulling op een prima app.