App Spotter: NU.nl

Echte nieuwsfreaks willen natuurlijk altijd en overal op de hoogte zijn van het laatste nieuws. Een tablet of smartphone is daarvoor het ideale apparaat, waar dan wel eerst een goede nieuws-app op moet staan. NU.nl is zo'n app.

Op het beginscherm van de app zijn de laatste nieuwsberichten uit de belangrijkste categorie├źn te vinden, zoals economie en sport. Als je even verder zoekt, dan kom je vanzelf andere rubrieken tegen, waaronder beurs, wetenschap en achterklap.

Door op een nieuwskop te tikken, krijg je deze uiteraard in zijn geheel te zien. Vervolgens kun je er ook voor kiezen om dit bericht aan je favorieten toe te voegen of om deze te delen via bijvoorbeeld Twitter en Facebook. De stijl van deze nieuwsberichten is bekend van de website: zakelijk en to-the-point.

Meer

De NU.nl-apps heeft echter veel meer in zijn mars dan alleen maar nieuws. Zo krijg je via het hoofdscherm ook de optie om het weer en de weersverwachting te bekijken, compleet met een overzichtskaart van Nederland.

Ook bevat de app informatie over de files in het land, de beurskoersen van verschillende bedrijven en de live standen van voetbalwedstrijden uit verschillende competities, waaronder de Eredivisie en de UEFA Champions League. Daarnaast bevat NU.nl zelfs een tv-gids.

Al deze toepassingen maken van een goede nieuws-app een nog betere. NU.nl is daarom zeker het downloaden waard, des te meer omdat de app geheel gratis is. Voor de iPad is er een speciale versie van de app die mooier en uitgebreider is en die ook kosteloos kan worden gedownload.