App Spotter: OMG Pirates!

De app OMG Pirates! geeft eindelijk antwoord op de vraag wie cooler zijn: piraten of ninja's. In dit geval zijn het zeker de ninja's; je kruipt dan ook in de huid van een van deze Aziatische vechters om de binnenvallende piraten in stukken te hakken.

Het plot is net zo simpel als de besturing: je hebt namelijk maar een paar knoppen nodig om de ninja te besturen. Maar schijn bedriegt, omdat je naarmate het spel vordert steeds meer aanvallen vrijspeelt. Daarnaast vragen de verschillende 'soorten' piraten en eindbazen voor creatievere aanvalsmethodes.

OMG Pirates! is van dezelfde makers als Zombieville USA en het recent uitgebrachte Battleheart. Ook deze app heeft een vergelijkbare geweldige visuele stijl als deze andere twee apps, in dit geval zogenoemde cell shaded-graphics waardoor het er als een tekenfilm uitziet.

Verslavend

In de kern is OMG Pirates! een rechttoe rechtaan hack and slash-game, waarin je zoveel mogelijk piraten over de kling jaagt. Toch blijf je het spel spelen, omdat het er zo mooi uitziet, de muziek geweldig is en je ninja-personage steeds sterker wordt en nieuwe bewegingen krijgt.

Je kunt er eventueel voor kiezen om tijdens het spelen je eigen muziek te blijven draaien. Door middel van veranderende muziek kondigt OMG Pirates! echter aan welke vijand zijn opwachting maakt, dus wil je echt goed scoren, dan kun je beter de originele muziek blijven luisteren.

Heb je het spel eenmaal uitgespeeld, dan kun je bovendien in 'Hard' en 'Survival' modes de piraten te lijf gaan, waardoor je nog meer waar voor je geld krijgt. Wil je OMG Pirates! eerst uitproberen, dan is er een gratis lite-versie beschikbaar.