App Spotter: OpMaatMobiel (iPhone)

Rondlopen met een compleet wetboek in je tas kan nogal onhandig en vermoeiend zijn. Een applicatie weegt daarentegen niets en met OpMaatMobiel heb je de geldende Nederlandse wet- en regelgeving altijd bij de hand.

OpMaatMobiel presenteert je met een overzicht van de verschillende wetsgebieden, van arbeidsrecht tot vermogensrecht. Deze zijn vervolgens weer onderverdeeld in de verschillende wetten en tenslotte in de verschillende artikelen en bepalingen.

Door op een specifiek artikel te tikken, krijg je de inhoud te zien in de bekende, ambtelijke rechtstaal. De artikelen en bepalingen zelf kun je vervolgens toevoegen aan je favorietenlijst in de applicatie zelf, downloaden op je iPhone of naar jezelf of iemand anders mailen.

Op deze manier kun je sneller de voor jou relevante wetgeving opzoeken. OpMaatMobiel fungeert hierbij als een afgeslankte versie van de online juridische database OpMaat.

De applicatie werkt doorgaans snel en is stukken overzichtelijker in het gebruik dan een traditioneel wetboek.

Af en toe wordt je geconfronteerd met wat langere laadtijden en het is te hopen dat OpMaatMobiel in de toekomst hiervoor nog een upgrade krijgt. Ook zou het daarbij handig zijn om complete wetten in één keer te kunnen downloaden of mailen, momenteel werkt dat alleen per afzonderlijk artikel.