App Spotter: Papa Sangre

Papa Sangre is een spel als geen ander, je speelt het namelijk met je oren en niet met je ogen. Dit maakt de game tot een van meeste originele en beangstigende die we in tijden hebben gespeeld.

In het spel ben je op zoek naar een verloren ziel in de onderwereld van Papa Sangre; een wereld die compleet duister is en waar je niets aan je ogen hebt. In plaats daarvan 'kijk' je met je oren en moet je navigeren aan de hand van geluiden.

Koptelefoon

Papa Sangre is daarom alleen te spelen met een stereo koptelefoon. Door goed te luisteren in welk oor je een geluid hoort, kun je je positie bepalen. Hoor je een geluid in beide oren even sterk, dan sta je er recht tegenover. Alleen afgaan op geluid is een bizarre ervaring, waar je in het begin zeker aan moet wennen.

Je zult niet alleen muzieknoten horen die je moet verzamelen, maar ook het gebrul en gesnurk van monsters die je juist moet vermijden. Ook is het belangrijk om goed te luisteren naar de ondergrond waar je op loopt: maak je te veel geluid, dan zullen de slapende monsters wakker worden en je opeten.

Minimalistisch

Papa Sangre weet met minimale effecten een maximaal resultaat te bereiken. Je hoort alleen geluiden en je kunt alleen maar om je as draaien en lopen of rennen. Toch komt de duistere wereld van Papa Sangre geheel tot leven door de vele geluiden van hoge kwaliteit die je vaak zullen beangstigen en soms zullen geruststellen.

Sluit daarom deuren en ramen, doe je gordijnen dicht en de lichten uit: op die manier dompel je je helemaal onder in de duistere wereld van Papa Sangra. Houd wel je oren open, ze zijn je enige redmiddel.