App Spotter: Pirates Life

Iedereen kan wel eens een tweede identiteit gebruiken, een belangrijke reden waarom games zo populair zijn. Heb je zin om een keer geen orc of elf te zijn, wees dan eens een piraat in de applicatie Pirates Life.

In het spel begin je onderaan de piratenladder en met een klein kapersschip. Het doel is om de meest gevreesde piraat ter wereld te worden, maar hiervoor zul je wel eerst een flinke hoeveel goud moeten verkrijgen. En echte piraten jatten dit natuurlijk van anderen.

Op een overzichtskaart kun je zien welke schepen en havens je kunt aanvallen. Je begint klein door het kapen van kleine handelsschepen, maar uiteindelijk zul je ook de grote Spaanse galjoenen kunnen aanvallen. Zelfs Neerlands trots de VoC is in het spel te vinden, altijd leuk. Toch?

Mini-game

De aanvallen zelf verlopen door middel van een mini-game, waarin je door middel van swipes je kanonnen moet afvuren en je bemanningsleden de vijand laat enteren. Ben je succesvol, dan krijg je een hoeveelheid goud waarmee je je schip kunt reparen en upgraden, bijvoorbeeld door nieuwe kanonnen te kopen.

Het spel is niet bijzonder verrassend of enorm mooi, maar wel behoorlijk verslavend. Het is leuk om steeds een stapje verder te gaan door nieuwe schepen aan te vallen en je piratenboot te upgraden. Doordat je een eigen account voor de game moet aanmaken, kun je eventueel je scores met andere spelers vergelijken.

Gratis

Bovendien is de game sinds kort ook helemaal gratis te donwloaden. Wil je snel veel goud binnenhalen, dan kun je dit tegen betaling in de app kopen. Dit is echter zeker niet noodzakelijk om het spel goed te kunnen spelen.