App Spotter: Plants vs. Zombies

Zombies zijn uit de nabijgelegen begraafplaats gekropen en op weg naar jouw huis. Gelukkig moeten ze eerst nog door je tuin, waar je kunt rekenen op de hulp van je vele trouwe planten die de schuifelaars een kopje kleiner maken.

Dit klinkt bizar, maar levert een enorm verslavend spel op. Plants vs. Zombies valt in het zogenaamde tower defense-genre, waarbij vijanden in golven aanvallen en jij ze moet tegenhouden met verdedigingswerken.

In dit geval zijn de zombies de aanvallers en je planten de torens. De wandelende lijken schuivelen langzaam richting je huis en jij plaatst planten in hun pad om ze tegen te houden. Hiervoor moet je voldoende zonkracht verzamelen en de planten op de juiste plek neerzetten.

Strategie

Strategie is hier het kernwoord. Waar je in het begin nog niet veel planten tot je beschikking hebt en wordt aangevallen door weinig gevarieerde zombies, nemen deze aantallen naarmate het spel vordert sterk toe. Het loont dan ook om even door te spelen en het spel niet meteen met de kwalificatie 'te simpel' weg te leggen.

Dankzij de komische graphics en goede muziek is de applicatie een lust voor de zintuigen. Bovendien is de gameplay enorm verslavend en uitdagend; je moet namelijk steeds beter nadenken over welke planten je gaat gebruiken (je moet vooraf een selectie maken) en hoe je de obstakels in het spel moet overwinnen (hoe ga je bijvoorbeeld 's nachts te werk wanneer de zon niet schijnt?).