App Spotter: Posterous

Het bijhouden van een blog is altijd een mooi voornemen, maar blijkt vaak na verloop van tijd een hele opgave. Met Posterous maak je het in ieder geval voor jezelf een stuk laagdrempeliger en gemakkelijker.

Posterous laat je mobiel bloggen. Beter gezegd: met Posterous kun je je blog voorzien van teksten, foto's en video's. Gewoon vanaf je mobiel, dus je hoeft niet achter een computer te kruipen om je blog bij te werken.

De app werkt vrij eenvoudig. Je downloadt Posterous, maakt een of meerdere blogs aan in de vorm jouwblognaam.posterous.com en off you go. Dat laatste kan via de browser van je laptop of desktop, maar ook via de app zelf.

Openstellen

Vervolgens kun je met een druk op de knop 'Post' een posting maken op je blog. Dat werkt in een soort e-mailvorm. Je onderwerp wordt de kop, het berichtveld de inhoud. Dat lijkt vreemd, maar maakt een krachtige functie van Posterous mogelijk: je kunt je blog 'openstellen' voor anderen, die vervolgens door het sturen van een e-mail op jouw blog kunnen posten.

Beschikt je smartphone over een camera, dan kun je direct een foto nemen en deze in je blog zetten. Of je kiest een foto die al in je telefoon opgeslagen staat Ook kun je op deze manier je blogs voorzien van video of zelfs geluidsfragmenten. Beschikt je toestel over gps, dan voorziet Posterous je blog van je locatie. Overigens kun je dat laatste ook uitschakelen.

Updates via e-mail

Je bent niet gebonden aan een iPhone of deze app in het bijzonder voor het bijhouden van je Posterous-blog. Een e-mailtje met daarin de bloginhoud naar post@posterous.com is ook voldoende. Goed nieuws dus voor gebruikers van andere smartphones.

Je blog kun je voorzien van een vooraf bepaald uiterlijk, maar je kunt ook zelf je blog 'pimpen'. Dit kun je overigens niet via de app doen, hiervoor moet je met een browser naar je Posterous-account.

Doorgeefluik

Ben je actief op sociale netwerken, dan kun je blogs automatisch doorzetten naar bijvoorbeeld Twitter of Facebook. Op die manier kun je een blog bij Posterous gebruiken als 'doorgeefluik'. Heb je meerdere profielen, dan houd je Posterous deze in één keer up-to-date.

Posterous behoort tot het beste wat je kunt krijgen wat betreft mobiel bloggen. En ook niet onbelangrijk: een blog bij Posterous en de bijbehorende app zijn helemaal gratis.