App Spotter: Prompster

Veel nieuwslezers en presentatoren kunnen er niet zonder: de autocue die hen 'vertelt' wat ze moeten zeggen. Geef je zelf vaak presentaties, dan kun je het jezelf gemakkelijk maken door je iPad met de app Prompster om te toveren in een mobiele autocue.

In de app kun je eerst de tekst die je wilt voorlezen uittypen of importeren via iTunes of e-mail. Denk er daarbij wel aan dat je alleen .txt-bestanden kunt openen. Vervolgens sla je de tekst op en kun je de autocue zijn werk laten doen.

Het idee daarbij is dat de tekst automatisch door je beeldt scrollt, waardoor je deze op kunt lezen en niet zelf hoeft te onthouden. Je kunt daarbij zelf bepalen hoe groot de tekst op je scherm staat en hoe snel deze van beneden naar boven schuift.

Oefenen

Daarnaast kun je Prompster goed gebruiken om je toespraak of presentatie te oefenen. De app houdt namelijk bij hoe lang de tekst erover doet om volledig door je beeld te rollen. Daarnaast komt de pro-versie van Prompster met een voice recorder om jezelf op te nemen.

De opgenomen tekst wordt vervolgens bij het corresponderende document opgeslagen. Zo kun je jezelf altijd terugluisteren om te horen of je al goed genoeg bent of nog een paar keer moet oefenen. Je kunt eventueel meerdere audiobestanden aan één document hangen, zodat je kunt luisteren of je ook daadwerkelijk beter wordt.

Prompster maakt op een handige en verrassende manier gebruik van je iPad. De pro-versie van de app is niet echt goedkoop; geef je echter vaak presentaties, dan is Prompster Pro een aanrader. Helaas kan de app niet je zenuwen wegnemen, misschien iets voor een volgende update?