App Spotter: Pulse

Nieuwslezers voor je mobiel zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Maar zelden zijn die zo mooi en gebruiksvriendelijk uitgevoerd als Pulse.

Het bijhouden van je favoriete websites kan een behoorlijke crime zijn. Gelukkig zijn er steeds meer nieuwslezers waarmee je op de hoogte blijft van alles wat jou interesseert. Pulse combineert dit met een gelikt uiterlijk en een handige interface.

Pulse biedt een alternatief voor rss-lezers als Google Reader en het eerder door ons besproken FLUD. Grote kracht van de app is zijn overzichtelijkheid. Je voegt simpelweg de rss-kanalen toe van je favoriete websites en je krijgt de nieuwste artikelen van deze media overzichtelijk gepresenteerd in onder elkaar geplaatste horizontale 'slides' .

Je kunt je eigen rss-kanalen toevoegen, maar ook kiezen uit een aantal voorgedefinieerde kanalen gesorteerd op genre, de zogeten 'features sources'. Bladeren door het nieuws gaat erg comfortabel en je kunt dankzij een duidelijke knop linksboven altijd weer terug naar het totaaloverzicht.

Google Reader

Desgewenst kun je Pulse koppelen aan je Google Reader-account. Zo hoef je geen meerdere rss-verzamelingen bij te houden en kun je het handige Google Reader aanhouden als centrale, persoonlijke nieuwsverzamelaar. Wel moet je kiezen welke kanalen je uit Reader gebruikt; Pulse kent een limiet van twintig rss-kanalen om het grafisch allemaal werkbaar te houden.

Pulse kan helaas geen sociale media voor je monitoren en werkt puur op basis van rss-streams. Je Facebook-, en Twitteraccount zul je dus met een andere app ernaast moeten bijhouden. Wellicht dat deze functionaliteit in de toekomst nog wordt toegevoegd.

Pulse is geheel gratis en beschikbaar voor de iPhone en iPad via de App Store.