App Spotter: Quicklytics

Als bezitter of beheerder van een website wil je natuurlijk goed op de hoogte blijven van het sitebezoek. Hiervoor is Google Analytics de ideale tool. Wil je ook onderweg op je telefoon deze info bekijken, download dan Quicklytics.

Quicklytics is Google Analytics maar dan voor in je broekzak. De app gebruikt namelijk de gegevens uit Analytics om je te laten zien hoeveel bezoekers je website hebben bezocht en hoe zich dit verhoudt tot eerdere dagen of weken.

Ook geeft Quicklytics in één oogopslag informatie over het bounce-percentage, het aantal pageviews en het aantal pagina's per bezoeker. Door op de hoofdgrafiek te klikken, krijg je nog meer informatie te zien, zoals het aantal bezoekers per uur, uit welke landen deze afkomstig zijn en welke browser ze gebruiken.

Informatie

Quicklytics is natuurlijk geen volwaardige vervanger van Google Analytics; de gigantische hoeveelheid informatie in deze tool en bijvoorbeeld de koppeling met AdWords liggen buiten het bereik van deze app.

Dit is echter geen minpunt, maar eigenlijk juist een pluspunt van Quicklytics. De app presenteert namelijk de vele informatie uit Analytics overzichtelijker dan Google zelf doet en dat op een bijzonder gebruiksvriendelijke manier.

Overal en altijd

Het andere grote voordeel van deze app is dat je het websitebezoek ook weg van je werkplek in de gaten kunt houden. Bovendien wordt deze informatie snel door Quicklytics ververst, zodat je altijd over de meest actuele informatie beschikt.

Het enige minpunt van deze app is dat de bezoekersinformatie alleen per dag of  per maand, maar niet per week te bekijken is. De dagelijkse informatie is daarentegen wel weer te vergelijken met dat van de vorige week, maar niet de vorige maand.

Voor de rest valt er op Quicklytics helemaal niets aan te merken. Voor gebruikers van Google Analytics is deze app een absolute must have.