App Spotter: RealCalc Scientific Calculator

Smartphones en tablets zijn uitgegroeid tot ware alleskunners met bijna onbeperkte functies en mogelijkheden, waaronder een digitale rekenmachine. Ga je echter voor het zware rekenwerk, dan kun je niet zonder RealCalc Scientific Calculator.

Zoals de naam al aangeeft, is deze app een heuse wetenschappelijke rekenmachine. RealCalc biedt daarom veel meer dan het standaard rekenmachientje waarmee je smartphone of tablet is uitgerust. Ook als je geen wiskundige bent, zullen deze zeker van pas komen.

Zo heeft RealCalc een uitgebreide resultaten-geschiedenis, waarin de vijftig meest recente rekenresultaten in opgeslagen staan. Handig voor wanneer je meerdere rekensommen achter elkaar moet uitvoeren en bepaalde resultaten daarin terugkomen. Daarnaast kun je rechtstreeks vanuit het rekenscherm getallen kopiëren en plakken.

Geavanceerde berekeningen

Verder heeft deze wetenschappelijke rekenmachine uiteraard de benodigde knoppen en functies in huis om geavanceerde berekeningen te maken, zoals het berekenen van permutaties en het uitvoeren van trigonometrische functies.

Verder bevat RealCalc een uitgebreide conversiefunctie, waarmee je verschillende eenheden kunt omrekenen. Zo kun je snel berekenen hoeveel mijl er in tien kilometer gaan en wat het Fahrenheit-equivalent is van 25 graden Celsius.

Dankzij apps als deze lijkt de tijd van dure, aparte rekenmachines voorbij; RealCalc is juist helemaal gratis. Er is wel een betaalde 'donatieversie' beschikbaar, waarmee de makers inkomsten hopen te genereren om RealCalc verder te ontwikkelen. Voor gebruikers is het enige voordeel van de betaalde versie een schoon geweten.