App Spotter: RemoteSMS

Hoe handig smartphones en tablets ook zijn, de bijkomende digitale toetsenborden laten vaak te wensen over. Vooral het snel versturen van (foutloze) sms'jes kan soms een hele onderneming zijn. RemoteSMS biedt een handige oplossing.

Met behulp van deze app kun je namelijk sms'jes versturen via je computer. Dit betekent dat je dus lekker op je full-size computertoetsenbord los kunt gaan, waardoor het typen van een tekstbericht een fluitje van een cent is.

Na het downloaden van RemoteSMS activeer je de app, waarna het ip-adres van je telefoon als url in beeld verschijnt. Deze tik je over in de zoekbalk van je desktopbrowser, waarna je op de resulterende webpagina sms'jes kunt typen.

Telefoonnummers

De op je mobiele toestel opgeslagen telefoonnummers worden naar deze webpagina verstuurd, zodat je meteen een naam of nummer kunt selecteren en berichten kunt maken. En zoals verwacht gaat het typen van sms'jes met behulp van een 'echt' toetsenbord een stuk sneller.

De via de desktop verstuurde sms'jes verschijnen direct in de berichtengeschiedenis op je telefoon zelf. De computer en je mobiele toestel staan dan ook voortdurend via wifi in verbinding met elkaar wanneer RemoteSMS actief is. Let er daarom wel op dat er geen misbruik van deze verbinding wordt gemaakt door iemand die op hetzelfde lokale netwerk zit. Sluit RemoteSMS daarom ook altijd af wanneer je klaar bent.

De basisversie van de app is gratis, het gebruiken van RemoteSMS Full kost je 2 euro. De voordelen van de betaalde versie zijn onder meer het versturen van sms'jes naar groepen en het beveiligen van de verbinding met ssl-encryptie. In de basis voldoet de gratis versie echter prima.