App Spotter: Repudo

Dat smartphone-gebruikers voor ondernemers een interessante doelgroep zijn is wel duidelijk. Met behulp van eigen applicaties, augmented reality en plattegronden kun je je bedrijf goed op de kaart zetten. De app Repudo voegt daar een nieuwe optie aan toe.

Met de applicatie kun je digitale boodschappen (Repudos) op elke locatie in de wereld neerleggen. Deze kun je bekijken door fysiek naar de locatie te gaan.

Niet alleen bedrijven kunnen hier gebruik van maken, maar je kunt ook zelf dergelijke pakketjes achterlaten voor je vrienden of zelfs voor mensen die je helemaal niet kent. Een Repudo kan een foto-, video-, audio- of tekstbericht zijn.  

Bij het openen vraagt de app aan welk account je het programma wilt koppelen. Je kunt kiezen voor Twitter of Facebook. Vervolgens krijg je een scherm met vijf opties. In het activity-scherm krijg je informatie over de Repudos die je hebt neergelegd en die je hebt opgepakt. In 'nearby' zie je welke er bij je in de buurt zijn.

De pakketjes die speciaal voor je zijn neergelegd verschijnen onder 'to pick up' en in 'dropped' zie je welke Repudos jij voor mensen hebt achtergelaten. Als laatste is er 'picked up', waar je zoals de naam het al zegt, je opgeraapte boodschappen kunt bekijken.

De mogelijkheden van deze app zijn erg uitgebreid. Zo kan je bijvoorbeeld voor iemand op een speciale plek een boodschap achterlaten. Die persoon moet voor het lezen van het bericht ook echt fysiek op die plek geweest zijn. Via de integratie met satelliet-foto's kun je de locatie eenvoudig achterhalen.

Ondernemers kunnen de app gebruiken voor bijvoorbeeld het organiseren van prijsvragen of het uitdelen van waardebonnen. Zangeres Anouk promoot haar nieuwe album met behulp van Repudo. Op vijfduizend locaties in Nederland heeft zij tracks en concertkaartjes neergelegd, alle fans zijn hierbij dus gewaarschuwd.

Repudo is een erg interessante applicatie met veel mogelijkheden. Helaas is er alleen een versie voor de iPhone, maar uitvoeringen voor Android en BlackBerry volgen snel. De applicatie is gratis dus dat moet zeker bijdragen aan de populariteit. Het echte succes hangt natuurlijk af van de hoeveelheid en kwaliteit van de neergelegde Repudos.

App Spotter
[block] [title]Repudo[/title] [italic]Berichtendienst via gps[/italic][br] [bold]Platform: [/bold]iOS[br] [bold]Prijs: [/bold]gratis [br] [url link="http://itunes.apple.com/nl/app/repudo/id416444260?mt=8"] Meer informatie[/url][br] [/block]