App Spotter: Schiphol Amsterdam Airport

Schiphol is n van de drukste en belangrijkste luchthavens ter wereld. Als reiziger kun je daarom wel wat extra hulp gebruiken om overzicht te houden op het grote aantal vluchten. Dit kan via de website van de luchthaven, maar ook met deze applicatie.

Schiphol Amsterdam Airport is de officiële applicatie van de luchthaven. In de app vind je de aankomst- en vertrektijden van alle vluchten van en naar Schiphol, inclusief het vluchtnummer en de status van de vlucht.

Door op een specifieke vlucht te tikken krijg je meer informatie, zoals de bijbehorende aankomsthal en bagageband, de bijbehorende incheck-balie en gate, en het telefoonnummer van de maatschappij die de vlucht verzorgt. Ook kun je op vluchten zoeken door de bestemming, het vertrekpunt of het vluchtnummer in te vullen.

Reisplanner

Opgezochte vluchten kun je in de reisplanner opslaan, waarna de app je overzichtelijk laat zien uit welke stappen de reis bestaat en wat de incheck- en vluchttijden zijn. Ook hier zijn zaken als het nummer van de incheck-balie en de bagageband te zien.

De Schiphol-app bevat bovendien nog veel meer informatie. Zo heeft het een plattegrond van de luchthaven waarop zaken als gates, lounges, café's en parkeerplekken overzichtelijk in beeld worden gebracht.

Regels en voorschriften

Daarnaast vind je in de app alle regels en voorschriften van Schiphol terug, zodat je bijvoorbeeld op kunt zoeken wat de regels voor handbagage zijn. Verder kun je zien wat de weersverwachting is van de plek van bestemming en in de app producten kopen en reserveren in de See Buy Fly-winkels.

Tenslotte is het mogelijk om een profiel voor de app aan te maken, zodat je via push-berichten op de hoogte wordt gehouden van veranderingen in je vluchtschema. Zonder profiel moet je dit gericht zelf opzoeken.