App Spotter: Seesmic

De kans is groot dat je een account hebt bij zowel Facebook als Twitter en dat je afzonderlijke applicaties gebruikt om deze te beheren. Met Seesmic voeg je ze samen en heb je alle berichten, tweets en likes op n plek.

Op het beginscherm van Seesmic kun je verschillende Facebook- en Twitter-accounts opgeven, die daarna overzichtelijk onder elkaar komen te staan. Door op een account te klikken, kom je op het bijbehorende overzichtsscherm van dat account terecht.

In Seesmic vind je alle basisfunctionaliteiten van Facebook terug, zoals de algemene berichtenstroom, een overzicht van je vrienden en je persoonlijke muur. Wat betreft Twitter heb je eveneens toegang tot de algemene berichtenstroom, maar ook tot alle reacties en directe berichten.

Berichten plaatsen

Uiteraard kun je Seesmic ook gebruiken om berichten op Facebook en Twitter te plaatsen, waarbij je gemakkelijk foto's vanaf je smartphone of tablet kunt uploaden. De Android-versie van de app komt bovendien met een handige widget, zodat je direct vanuit je thuisscherm berichten kunt lezen en schrijven.

Seesmic is qua werking en functionaliteiten te vergelijken met de app van TweetDeck. Deze laatste biedt net wat meer mogelijkheden, maar is daardoor ook minder overzichtelijk. Seesmic lijkt dan ook gericht te zijn op beginnende gebruikers, die de heldere interface zeker zullen waarderen.

Versieverschillen

De app is beschikbaar voor verschillende platformen, waartussen kleine verschillen bestaan. Zo kun je bij de Android-versie ook je Google Buzz- en Salesforce Chatter-accounts toevoegen en heb je met Seesmic voor je iPhone toegang tot Ping.fm. In alle gevallen is de app helemaal gratis.