App Spotter: Shopreme

Het opkomende m-commerce, waarbij de m voor mobile staat, krijgt met de Shopreme-app een duwtje in de rug. Via deze applicatie kunnen gebruikers namelijk per dag verschillende aanbiedingen van webshops bekijken en deze vanuit de app bestellen.

Het complete aanbod in de applicatie wordt elke dag ververst en verkopen verlopen volgens het principe van op is op. Shopreme fungeert daarbij als doorgeefluik tussen de webwinkel en de consument, door de bestelling door te geven aan de webwinkelier en de betaling te regelen.

De betalingen verlopen via PayPal, dat gekoppeld is aan een persoonlijk e-mailadres. Het betalen voor de verschillende producten verloopt hierdoor soepel en is gemakkelijk vanaf je iPhone te regelen. Via e-mail word je als koper op de hoogte gehouden van het verloop van je aankoop.

Contactgegevens

Na de bestelling ontvang je de contactgegevens van de betreffende webwinkelier, zodat je deze kunt bereiken voor eventuele vragen. Een deel van het aankoopbedrag gaat naar Shopreme zelf. Momenteel is dit 1 eurocent per transactie, maar dit kan volgens de makers in de toekomst hoger uit vallen.

Het aanbod in Shopreme is lekker gevarieerd, van sokken tot kruidenthee tot netbooks. Het valt wel op dat het aantal aangeboden producten beperkt is. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat Shopreme pas sinds vorige maand in de lucht is. Webwinkels kunnen zich op de site van Shopreme dan ook opgeven om hun producten via de app te verkopen. Momenteel is de app allen beschikbaar voor de iPhone, versies voor de iPad en Android-toestellen zijn in de maak.