App Spotter: SlideIT

Denk jij dat je snel kunt sms'en? Vergeet het maar; met het traditioneel intikken van afzonderlijke letters redt je het niet bij het 'sliden' of 'tracen' over je toetsenbord. SlideIT maakt dit mogelijk.

De applicatie presenteert je met een alternatief toetsenbord op je touchscreen, waarmee je woorden maakt door je vinger over de letters heen te bewegen. SlideIT zoekt vervolgens het juiste woord erbij. Beweeg bijvoorbeeld je vinger over achtereenvolgens de m, u, i en s en je krijgt het woord 'muis'.

Hierbij hoef je alleen je vinger op te tillen wanneer je begint met een nieuw woord, in plaats van bij elke letter. Dit levert een aanzienlijke besparing op in de tijd die je kwijt bent om bijvoorbeeld een sms te schrijven.

Oefenen

Wel is het nodig om eerst even te oefenen: deze nieuwe methode voor het invoeren van tekst voelt in het begin behoorlijk onwennig. Blijf echter oefenen, en je woordenboek aanvullen met voor de applicatie onbekende woorden en namen, en je zult merken dat het 'sliden' enorm handig is.

Mocht je niet helemaal nauwkeurig zijn, dan doet SlideIT een aantal suggesties van woorden die je misschien bedoelt. Hier zit vrijwel altijd de juiste optie tussen. Eventueel kun je ook snel terugschakelen naar de 'tradionele' tekstinvoermethode.

Graffiti-modus

Een handige optie is de graffiti-modus, waarin je een klein tekenveld krijgt om leestekens en cijfers op te tekenen. Deze worden door SlideIT herkend en opgenomen in de tekst.

Om te ondervinden hoe SlideIT werkt, kun je eerst de demoversie downloaden. Bevalt het, dan kun je over gaan tot aanschaf van de volledige applicatie. Vergeet daarbij niet om een digitaal woordenboek van een taal naar keuze, waaronder Nederlands, mee te installeren.