App Spotter: SoundCloud

Heb je geen muziek op je telefoon staan of ben je helemaal zat van je eigen nummers, download dan de app van de online muziekdienst SoundCloud. Hiermee heb je toegang tot een vrijwel onuitputtelijke muziekbibliotheek.

SoundCloud is te vergelijken met Youtube, maar dan voor muziek in plaats van video's. Muziekmakers  kunnen er hun creaties op plaatsen, waarna deze vrijelijk te beluisteren zijn. Gebruikers hebben hierdoor de beschikking over enorm veel en vaak bijzonder originele muziek.

De officiële app van SoundCloud is een mobiele versie van de website in extreem versimpelde vorm. Na installatie log je in met je gratis SoundCloud-account, waardoor je ook in de app de beschikking krijgt over je gebruikersgegevens, zoals favoriete nummers.

Somber

De interface van de app is behoorlijk somber (vooral de Android-versie) en biedt een stuk minder functionaliteit dan de desktopversie van SoundCloud. Hoewel dit nogal saai kan zijn, is de app hierdoor wel bijzonder overzichtelijk en kun je vrijwel meteen beginnen met luisteren.

Net als de webversie, biedt ook de app van SoundCloud de mogelijkheid om muziek op te nemen en te uploaden. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om geen muziek, maar gesprekken vast te leggen, zodat deze app muziekspeler en voice recorder in één is.

Online

Het enige nadeel is dat je nummers niet naar je toestel kunt downloaden, waardoor je tijdens het beluisteren wel de beschikking moet hebben over een actieve internetverbinding. Verder biedt deze geweldige app toegang tot een nog geweldigere en geheel kosteloze muziekbibliotheek.