App Spotter: SoundNote (iPad/iPhone)

Tijdens afspraken, vergaderingen of interviews kan het vaak handig zijn om niet alleen notities te maken van wat er gezegd wordt, maar om tegelijkertijd ook een audio-opname te maken. Dit is wat de applicatie SoundNote voor de iPad doet.

SoundNote, dat in de eerste maanden na de release als SoundPaper bekend stond, presenteert je met een leeg vel digitaal notitiepapier. Hierop kun je tekst invoeren via het keyboard of woorden en tekeningen maken door je vinger over het aanraakscherm te bewegen.

Tegelijkertijd maakt SoundNote een opname van wat er gezegd wordt en combineert dit met de notities die je op dat moment maakt. Dit betekent dat je een bepaald woord kan selecteren, waarna je iPad de audio afspeelt die op het moment van schrijven werd opgenomen.

Steekwoorden

Vooral bij grote stukken audio blijkt deze mogelijkheid heel handig te zijn: je kunt gemakkelijk heen en weer springen tussen verschillende stukken in het geluidsbestand, waarbij je notities je een houvast geven. Hierdoor hoef je geen enorme lappen tekst te schrijven, maar kun je volstaan met enkele steekwoorden.

De tekst en geluid worden opgeslagen op het geheugen van je iPad. De tekst kun je vervolgens als pdf versturen en het is ook mogelijk om zowel tekst als audio direct per e-mail door te sturen, waarbij het geluidsbestand als bijlage wordt meegestuurd.