App Spotter: Stocks

Je smartphone of tablet is niet alleen handig om altijd en overal bereikbaar te zijn, maar kan ook worden gebruikt om altijd en overal het financile nieuws te volgen. De app Stocks is hiervoor een prima hulpmiddel.

Stocks is namelijk gekoppeld aan je Google-account en maakt de informatie op Google Finance gemakkelijk toegankelijk op je mobiele apparaat. De app synchroniseert zichzelf met Google Finance en andersom, zodat je altijd je persoonlijke informatie bij de hand hebt.

Portfolio

Door deze koppeling heb je na het downloaden van Stocks meteen toegang tot je persoonlijke 'portfolio', met daarin de financiële informatie van de bedrijven waarin je aandelen hebt of die je om een andere reden volgt. De app laat je daarbij in één oogopslag zien wat de aandelen waard zijn en of ze in het 'rood' of 'groen' staan.

Door op een beurs of een beursgenoteerd bedrijf te tikken, krijg je meer gedetailleerde informatie te zien, zoals een grafiek van de aandelenkoers. Ook vind je hier het laatste nieuws over die beurs of dat bedrijf. In Stocks kun je ook nieuwe bedrijven toevoegen, waarna deze ook in je portfolio van Google Finance komen te staan.

Alarm

Om helemaal goed op de hoogte te blijven, kun je in de app een alarm instellen. Deze waarschuwt je wanneer de koers van een bedrijf boven of onder een bepaalde prijs klimt of duikt. Op deze manier kun je snel reageren wanneer zich belangrijke veranderingen op de beurzen voordoen.

Stocks is een uitgeklede versie van Google Finance en daarmee een duidelijke en overzichtelijke app. Je kunt Stocks gratis downloaden op je Android-apparaat.