App Spotter: Super 7

Wie verslaafd was aan het tellen tot 24 op flippo's, zal zeker genteresseerd zijn in Super 7. Het is een arcade-game waarin je bewegende blokken met daarop getallen moet optellen, zodat je altijd uitkomt op zeven.

De uitdaging is om dit zo snel en tactisch mogelijk te doen. Het scherm van je iPad, iPhone of iPod Touch stroomt namelijk vol met de getallenblokken en raken twee getallen elkaar die opgeteld meer dan zeven zijn, dan is het game over.

Dit klinkt misschien suf, maar is het absoluut niet. Super 7 heeft de schijnbare simpelheid en de verslavingsfactor van Tetris. En net als bij Tetris, is ook Super 7 makkelijk te leren, maar vergt het veel oefening om echt goed te worden.

Moeilijk

In het begin zullen de getallenblokken nog redelijk langzaam in beeld verschijnen en zijn de optelsommen simpel. Naarmate het spel vordert, stijgt de moelijkheidsgraad echter snel; de blokken komen steeds vaker en in grotere getale op je af.

Daarnaast wordt je geconfronteerd met negatieve getallen, blokken die getallen delen of vermenigvuldigen en blokken die de waarde van de getallen omdraaien van positief naar negatief en andersom.

Multitouch

Gaandeweg wordt je als het goed is ook steeds beter en zul je met multitouch-gebaren steeds sneller de blokken besturen. Ook zul je steeds vaker combo's maken door meerdere combinaties van zeven tegelijk te scoren en steeds grotere blokken maken door kleine getallen aan elkaar te rijgen.

Super 7 is de minieme aanschijfprijs dubbel en dwars waard. Het spel ziet er strak en aantrekkelijk uit en is goed voor uren speelplezier. Op het grotere scherm van de iPad komt de game helemaal tot zijn recht.