App Spotter: Sweet Dreams

Ben je ooit midden in de nacht wakker gebeld door vrienden in de kroeg die eigenlijk niet zoveel te melden hebben? Met behulp van Sweet Dreams behoren deze nachtelijke afleidingen tot het verleden.

Wanneer jij slaapt moet ook je smartphone slapen, zo luidt de gedachte achter Sweet Dreams. Met deze app kun je dan ook een 'slaapstand' voor je telefoon creƫren, die zichzelf automatisch in- en uitschakelt. Hiermee vergeet je nooit meer je telefoon aan het begin van de nacht op stil te zetten of het geluid bij het wakker worden weer te activeren.

In het hoofdmenu van Sweet Dreams kun je selecteren welke smartphonefuncties 's nachts op non-actief moeten worden gesteld. Voor de hand ligt natuurlijk de beltoon, maar je kunt ook de wifi-, Bluetooth- en 3g-verbindingen door de app laten uitschakelen. Je telefoon zal daardoor veel minder energie verbruiken, zodat je 's nachts de batterij kunt sparen.

GPS

Om deze slaapstand te activeren kun je niet alleen een timer instellen, maar ook gebruikmaken van de gps-functie van je toestel. Sweet Dreams kan zichzelf namelijk activeren of deactiveren afhankelijk van je locatie. Dit komt ook van pas in andere gevallen, zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je telefoon op stil gaat wanneer je op je werklocatie bent.

Geluid en beweging

Daarnaast kun je instellen dat de telefoon door Sweet Dreams wordt gewekt wanneer er genoeg omgevingsgeluid is of de telefoon wordt bewogen. Zo kun je bij het oppakken van je toestel deze meteen gebruiken, ook al staat de slaapstand aan.

Sweet Dreams maakt op een verrassende manier gebruik van de mogelijkheden van je smartphone en kan enorm handig zijn. Bovendien is de app helemaal gratis. En wees gerust: de wekker van je telefoon gaat gewoon af, ongeacht of Sweet Dreams aan of uit staat.