App Spotter: TED

Heb je een 'loos momentje' terwijl je in de trein zit of op de bus staat te wachten? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om ter vermaak Angry Birds te spelen; wil je ook nog wat leren, download dan de applicatie TED.

TED staat voor Technology, Entertainment en Design en is een organisatie die sprekers een platform geeft om hun visie op de grote en kleine dingen des levens te presenteren.

Bekende, markante en anderszins opvallende denkers kunnen via TED hun ideeën de vrij loop laten in presentaties die maximaal achttien minuten duren. Inmiddels zijn honderden sprekers aan het woord geweest, waaronder Richard Dawkins, Bill Gates, Jane Goodall en Al Gore.

Toegankelijk

De gedachte achter TED is dat deze toespraken en de ideeën daarin voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Daarom kunnen alle video-presentaties via de website van TED worden bekeken of via de applicatie.

De vele toespraken uit de database van TED zijn opgedeeld in verschillende thema's of hebben een bepaalde 'tag' meegekregen. Zo kun je zoeken naar presentaties met als onderwerp 'Business', 'Culture' of 'Humor'. Ook kun je zoekopdrachten intikken en toespraken opslaan in een favorietenlijst.

Platform-verschillen

De iPad-applicatie maakt het daarnaast mogelijk om presentaties te downloaden, waardoor deze ook offline beschikbaar zijn.

De app is is daarnaast beschikbaar voor Android, maar helaas is de applicatie op dit platform tergend langzaam. De iPhone- en iPad-versies werken daarentegen behoorlijk goed. Houd er wel rekening mee dat alle toespraken in het Engels zijn, zonder ondertiteling.

Toespraken zien en beluisteren via de TED-app is een ideale manier om afleiding te zoeken: de presentaties zijn vaak niet alleen vermakelijk, maar ook zeker leerzaam. De app is, in lijn met de gedachte achter TED, geheel gratis.