App Spotter: TeleacTalen

Iedereen kent ze wel, de reisgidsen waarin op de achterste pagina's een aantal handige zinnen staan waarmee je je in een hotel of restaurant in den vreemde kunt redden. Maar hoe spreek je die buitenlandse woorden nou precies uit?

Het welbekende Teleac biedt je de reddende hand met een zevental zogenoemde TeleacTalen-apps voor iOS. De app spreekt je toe in vloeiend Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Turks of zelfs Chinees om je wegwijs te maken in de meest gebruikte zinnen en woorden bij een bezoekje aan het buitenland.

Zo bevatten de verschillende applicaties vertalingen voor 'goedendag', 'is hier een apotheek', 'wat kost dit?' en vele andere zinnen. In totaal zijn er per app (en dus per taal) meer dan vierhonderd zinnen en woorden beschikbaar, waarvan meer dan de helft ook te beluisteren zijn. In de TeleacTalen Chinees staan de zinnen zowel fonetisch als in karakters uitgeschreven.

Offline

Het handige is dat bij het downloaden van de applicaties alle woorden en zinnen op je Apple-apparaat zelf worden opgeslagen en dus offline zijn in te zien. Hierdoor hoef je niet over een internetverbinding te beschikken om de apps te gebruiken, iets wat in het buitenland nogal eens ontbreekt.

De applicaties bevatten verder elk een favorietenlijst, waarin je veelgebruikte woorden en zinnen kunt opslaan en snel terug kunt vinden. De TeleacTalen-apps zijn bijzonder nuttig, gemakkelijk te gebruiken en ook nog eens helemaal gratis.