App Spotter: Terra Web Browser

Voor iPad-surfers die maar niet kunnen wennen aan het ontbreken van traditionele tabbladen in Safari is er de Terra Web Browser. Deze alternatieve browser voor de iPad lijkt op Apple's eigen webzoeker, maar biedt veel meer.

Met Safari kun je natuurlijk ook meerdere webpagina's tegelijk open laten staan, maar door het ontbreken van 'gewone' tabbladen kan het navigeren soms onhandig aanvoelen.

Terra lost dit op door tabbladen bovenaan het scherm te plaatsten, vergelijkbaar met destkopbrowsers als Internet Explorer en Chrome. Ben je gewend aan het gebruiken van tabs, dan is Terra een duidelijke verbetering ten opzichte van Safari.

Offline

Ook op andere fronten is Terra beter dan Safari. Zo voegt Terra de mogelijkheid toe om webpagina's op te slaan, zodat deze ook offline kunnen worden bekeken. Een andere zeer welkome toevoeging is de 'Find Text'-knop, waarmee je een pagina kunt doorzoeken op specifieke woorden of zinnen.

Terra kan daarnaast webpagina's full screen weergeven voor net dat beetje schermruimte extra. Om tussen pagina's en tabs te navigeren kun je bovendien swipen: met twee vingers om tussen pagina's te wisselen en met drie vingers om een andere tab te openen.

Incognito

Met de Terra-browser is het verder mogelijk om incognito te browsen, waarmee tabs, cookies en de surfgeschiedenis niet worden opgeslagen. Ook kan de browser zich 'vermommen' als een desktopbrowser, zodat de reguliere en niet de mobiele versie van een website wordt geopend.

Terra ziet er wat betreft de gebruikersinterface uit als Safari; overstappen zal dus geen enorme cultuurschok zijn. Wie meer uit zijn of haar browserervaring wil halen, kan de Terra-app gratis uit de App Store downloaden.