App Spotter: The Guardian Eyewitness

Natuurlijk is het belangrijk om te weten wat er speelt in de wereld, maar dit hoeft niet altijd op een oerdegelijke NOS- of NRC-manier. Je kunt jezelf ook trakteren op de visuele glorie van de app The Guardian Eyewitness.

De app laat elke dag een nieuwe foto zien van de Britse krant The Guardian. Bij het openen van de applicatie krijg je toegang tot de honderd laatste foto's die zijn geplaatst, zodat je zeker bij het eerste gebruik genoeg eye candy tot je beschikking hebt.

Hoge kwaliteit

De foto's zijn van bijzonder hoge kwaliteit, superscherp en vaak interessant genoeg om een tijdje naar te kijken. Elke afbeelding gaat gepaard met zowel een beschrijving van wat er te zien is, als een zogenoemde 'Pro tip'. Hier wordt ter lering uitgelegd hoe de fotograaf deze specifieke foto heeft kunnen maken of welke handigheid hij heeft toegepast.

Heb je een foto gevonden die je niet meer loslaat, dan kun je deze als favoriet markeren of delen via e-mail, Twitter of Facebook. De afbeeldingen kun je in een slide show laten afspelen of via een lijstje thumbnails snel doorbladeren.

Gratis

Niet alleen zijn de foto's wonderschoon, maar de app zelf en het gebruik ervan zijn volledig gratis. Wel duikt het logo van cameraproducent Canon op in de applicatie. Door op een foto te tikken valt deze reclame echter weg, evenals andere icoontjes, zodat je ongestoord de foto's en daarmee het dagelijkse nieuws tot je kunt nemen.