App Spotter: The Secret of Monkey Island

Met de huidige hausse in publieksvriendelijke point-and-click adventures is het nogal moeilijk om het kaf van het koren te scheiden. Een echte evergreen is The Secret of Monkey Island, zeker na een grondige restyling door de makers.

The Secret of Monkey Island verscheen in 1990 op de markt en ziet er inmiddels ongelofelijk gedateerd uit. Gelukkig heeft deze app een flinke restyling gekregen, maar blijft het in de kern hetzelfde verslavende en humoristische spel.

In The Secret of Monkey Island speel je als Guybrush Threepwood, die een carrière als piraat wil beginnen. Aan jou de taak om hem op het juiste pad te wijzen en klikken, het hart van gouverneur Elaine Marley te stelen en de spookpiraat LeChuck te verslaan.

Denkwerk

Zoals in alle point-and-click adventures is ook voor The Secret of Monkey Island geen snel handwerk vereist, maar wel een enorm goed stel hersenen. Als Guybrush zul je vele plekken moeten verkennen, objecten verzamelen en met andere personages praten om verder te komen.

Wat opvalt is dat ook na al die jaren de humor in The Secret of Monkey Island nog steeds geweldig is. De vernieuwde graphics, stemmen en muziek zijn bovendien een enorme verbetering ten opzichte van het origineel. Verlang je toch naar die goede oude tijden, dan kun je altijd spelen met de grafische en geluidsinstellingen van weleer.

iPhone and iPad

The Secret of Monkey Island is beschikbaar in een aparte iPhone- en iPad-versie. De app ziet er op het laatstgenoemde Apple-apparaat nog mooier uit en is hiervoor bovendien ook beschikbaar als gratis, maar beperkte probeerversie.