App Spotter: ThickButtons

Hoe geweldig smartphones en tablets ook zijn, de vaak bijkomende digitale toetsenborden zijn verre van ideaal. Het gebrek aan fysieke knoppen werkt typefouten in de hand. De app ThickButtons biedt een handige oplossing.

De applicatie tovert een alternatief digitaal toetsenbord op je scherm, dat voorspelt welke letters je gaat intikken. Deze letters worden vervolgens een stukje breder gemaakt, ten koste van de breedte van letters die je waarschijnlijk niet zult gebruiken.

Deze tekstvoorspellende functie van ThickButtons is natuurlijk afhankelijk van het achterliggende woordenboek. Helaas wordt de Nederlandse taal (nog) niet ondersteund, maar kun je de app wel gebruiken voor teksten in het Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans.

Groter

Mocht je vaak in een van deze talen teksten typen, dan is ThickButtons een ideaal hulpmiddel. Tik je met gebruik van het Engelse woordenboek bijvoorbeeld de letter 'h' en vervolgens de 'e' in, dan zullen onder meer de letters 'l', 'a' en 'r' breder worden. Hiermee kun je vervolgens gemakkelijk woorden als 'hello', 'head' en 'her' mee typen.

Daarnaast verschijnen deze voorspelde woorden ook bovenaan het toetsenbord, zodat je ze met één tik in de tekst kunt zetten. Verder is er een spraak-naar-tekst-functie aanwezig die gebruikmaakt van Google Voice, maar die helaas niet ideaal werkt. Het is ook jammer dat de letters niet breder worden als je in landscape modus aan het werk bent.

Minder fouten

ThickButtons is desondanks een geweldige app voor iedereen die regelmatig in de bovengenoemde talen teksten maakt. Door de breder wordende letters zul je veel minder typefouten maken en ben je dus minder tijd kwijt om deze te corrigeren. ThickButtons is bovendien helemaal gratis.