App Spotter: Thinking Space

Voor iedereen die regelmatig brainstormt of zijn gedachten moet ordenen kan een zogenoemde mindmap een oplossing zijn. Door het visueel in kaart brengen van ideen kun je deze ordenen, zo is de gedachte. Op je smartphone doe je dit met Thinking Space.

Met deze app kun je een mindmap maken op je mobiele toestel, net zoals je dat op een stuk papier zou doen. Het voordeel is dat deze digitale mindmaps volledig bewerkbaar zijn en je ze zo groot of klein kunt maken als je wilt.

Het idee van een mindmap, en daarmee van Thinking Space, is dat je met een centrale 'node' of knooppunt begint. Hier hang je allerlei ideeën en gedachtes aan, die vervolgens ook zelf weer als knooppunt voor sub-ideeën en -gedachtes kunnen dienen.

Boomstructuur

Op deze manier ontstaat een soort boomstructuur waarin je gedachten, hopelijk, op een geordende manier in kaart zijn gebracht. Met Thinking Space kun je de afzonderlijke knooppunten een eigen kleur en vorm meegeven en ze onderling met lijnen verbinden.

Daarnaast kun je notities en symbooltjes aan knooppunten koppelen om het geheel nog overzichtelijker te maken. In de betaalde pro-versie kun je er zelfs bestanden aan vastplakken, zoals pdf's en afbeeldingen die op je smartphone of tablet staan opgeslagen.

Delen

De gemaakte mindmaps zijn onder meer te versturen via Gmail of op te slaan in DropBox Je kunt zelfs mindmaps delen met anderen via de gratis mindmap-software FreeMind.

De verschillende functies en mogelijkheden van Thinking Space komen in het begin wat overweldigend over, maar na enige oefening heb je je eerste mindmap al gemaakt. De app werkt dan ook behoorlijk intuïtief. Bovendien ziet het er goed uit en voldoet de gratis versie prima.