App Spotter: TinkerBox

Herinner je je het bordspel Muizenval nog? Of de games Lemmings en The Incredible Machine in de begindagen van de pc? TinkerBox voor de iPad is met deze spellen te vergelijken: je bouwt een parcours waarin objecten van A naar B moeten worden geloodst.

De makers presenteren TinkerBox als een 'educational tool', maar eigenlijk is het gewoon een hele leuke game. De setting is een fabriek waarin je in elk level een nieuw doel krijgt, zoals het verzamelen van ballen in bakken of het laten rijden van een auto.

Objecten

Deze doelen kun je alleen halen door in elk level objecten op de juiste plek en de goede manier neer te zetten. Om bijvoorbeeld een bal over een gapend gat te krijgen, voeg je een platform toe. En om een ventilator te laten draaien, moet je er een motor op plaatsen.

Het spel begint met een uitgebreide uitleg, waarin je de basisconcepten leert. Vervolgens neemt de moeilijkheidsgraad een flinke sprong wanneer je aan het spel zelf begint. De pret is na dertien niveau's al weer over, maar de makers zijn voornemens om in de toekomst extra levels vrij te geven.

Level editor

Bovendien heeft TinkerBox een 'Invent'-modus, waar je je eigen levels kunt maken. Hier krijg je de beschikking over een leeg speelveld en kun je naar eigen goeddunken objecten plaatsen en een parcours creƫren. Deze zelfgemaakte niveau's kun je vervolgens via e-mail delen met anderen.

Vanaf de website van TinkerBox kun je de zelfgemaakte levels van andere spelers downloaden naar je app. Hiermee heb je vervolgens weer vele uren spelplezier; heel wat voor een gratis app.