App Spotter: Tiny Wings

Een vogel als hoofdpersoon lijkt een garantie voor succes bij mobiele games. De maker van Tiny Wings wist dit vast ook. Zijn vogel is niet kwaad maar heeft wel een andere eigenaardigheid: zijn vleugels zijn te klein om te kunnen vliegen.

Vaak geldt bij games ook de regel: hoe simpeler de besturing hoe populairder het spel. Ook daar is Tiny Wings goed in geslaagd. Het enige wat je als speler moet doen is op het juiste moment het scherm aanraken. Zo maakt je gevederde vriend snelheid.

De precieze bediening en ervaring is wat moeilijk uit te leggen. Je moet het eigenlijk gewoon zelf meemaken. De hieronder geplaatste trailer geeft een aardige indruk van hoe Tiny Wings werkt.

Het doel van het spel is om van eiland naar eiland te zweven. Ook krijg je bonuspunten wanneer je de wolken bereikt. De grote vijand van de guitige vogel is echter hetzelfde als die van de meeste kinderen: bedtijd. Wanneer het donker is moet de vogel zijn nestje opzoeken en is het spel afgelopen.

Om de inval van de nacht te voorkomen kun je tijdens het glijden over de kleurrijk getekende heuvels zonnetjes verzamelen. Hierdoor blijft de zon langer schijnen en verleng je dus je speeltijd. Je kunt het spel niet tussentijds opslaan dus je begint elke keer weer opnieuw. Het wedstrijdelement is het uitvoeren van kleine opdrachten zoals het verzamelen van vijftig zonnetjes of het bereiken van een bepaald eiland.

Als je het allemaal zo hoort denk je misschien dat je op Tiny Wings zo uitgekeken bent. Toch is het spel behoorlijk verslavend. Na een paar keer spelen weet je al snel hoe je de kleingevleugelde in een goede 'flow' krijgt. Kom je eerst niet verder dan eiland vier dan wil je daarna gelijk weer een poging wagen om eiland zes te bereiken. Ook de vrolijk muziek en de grappige geluiden dragen zeker bij aan de herspeelbaarheid.