App Spotter: Toodledo

De een verafschuwt ze, de ander kan niet zonder en weer een ander grijpt alleen in zeer drukke periode naar het hulpmiddel: to-do-lijsten. Iedereen die regelmatig takenlijstjes gebruikt, zou eens moeten kijken naar Toodledoo.

Toodledo is op de eerste plaats een website waar iedereen zich gratis kan registreren voor het aanmaken van to-do-lijsten. Het is in zijn categorie een van de beste diensten die je zonder betaling kunt gebruiken. De kracht van een online to-do-manager is dat je altijd en overal de beschikking hebt over je takenlijst en deze vanuit iedere plek met een interverbinding kunt bijwerken.

De app Toodledo is een logische uitbreiding op de gelijknamige onlineservice. Via een overzichtelijke, recht-toe-recht-aan interface kun je taken zien, maar ook nieuwe aanmaken of deze visueel 'taggen' met een ster. Het mooie aan de app is dat je het taakbeheer zo eenvoudig of zo uitgebreid kunt doen als je zelf wilt. Volsta je met een simpele afvinklijst van dingen die je nog moet: prima, maar veel meer is mogelijk.

Je kunt deadlines toekennen aan taken, taken sorteren in mappen of voorzien van extra notities. Ook het toekennen van prioriteit is mogelijk. Beschikt je telefoon over gps, dan kun je zelfs een locatie toekennen aan een taak. Je taken bekijken kun je vervolgens op prioriteit, op project of op deadline. En niet onbelangrijk: alles wat je in de app invoert wordt real-time gesynchroniseerd met je onlinetakenlijst op Toodledoo.com

Naast een takenlijst beschikt Toodledo ook over een kladblok, waarin je langere notities kwijt kunt die niet per se gerelateerd zijn aan een specifieke taak. Ook deze kun je weer onderverdelen in mapjes, zodat je in één overzicht je taken en notities kunt zien die bij een specifiek project of onderwerp horen.

Toodledo is het beste dat wij hebben gezien wat betreft mobiel taakbeheer. De kosten vallen alleszins mee: voor 1,59 euro schep je orde in je zakelijke of privégerelateerde bezigheden. Dat heb je door je efficiëntere werkwijze zo terugverdiend.