App Spotter: Top 100 Tips for iPad

De iPad is natuurlijk geen nieuw apparaat meer, maar voor wie nog steeds niet zo goed met de tablet om kan gaan is er de app Top 100 Tips for iPad. Moet je natuurlijk wel genoeg vaardigheid hebben om deze er berhaupt op te krijgen.

De naam van de app zegt het al: met Top 100 Tips for iPad krijg je de beschikking over honderd tips die ervoor zorgen dat je het meeste uit je Apple-tablet kunt halen. Deze tips behandelen grotendeels de basics, maar bevatten ook tips die zelfs handig kunnen zijn voor de gevorderde gebruiker.

Wie wist bijvoorbeeld dat als je de interpunctie-toets (waarmee je het toetsenbord met letters verandert in één met cijfers en tekens) ingedrukt houdt en je vinger over het scherm naar het gewenste cijfer of letter sleept en hierop los laat, je dit cijfer of teken krijgt en het toetsenbord automatisch terugspringt naar letters?

Beginnende gebruikers

Toch is de app voornamelijk bedoeld voor beginnende iPad-gebruikers en die zullen er zeker iets van opsteken, mits ze de Engelse taal machtig zijn. Elke tip wordt overzichtelijke gepresenteerd, helder uitgelegd en bevat bovendien vaak een afbeelding waarin je krijgt te zien wat je precies moet doen.

Uiteenlopende zaken komen in de app aan de orde; van hoe je het beste het toetsenbord kunt gebruiken tot hoe je je iPad kunt beveiligen. De app zou echter nog beter zijn als het ook uitleg gaf over het soms verwarrende iTunes.

Wie eerst wil kijken of de tips in de app niet te laag of juist te hoog gegrepen zijn, kan eerst de gratis lite-versie downloaden met slechts een handjevol handigheden. Voor de volledige app betaal je vervolgens 79 cent.