App Spotter: TravelSpender

Op vakantie moet je vaak niet alleen omrekenen naar een vreemde munt, maar liggen de prijsniveau's van alledaagse dingen vaak ook nog eens stukken hoger of lager. Om hierin wat helderheid te geven is er de app TravelSpender.

Deze applicatie geeft antwoord op vragen als: Wat kost een kopje koffie in de Verenigde Arabisch Emiraten? En: Hoeveel betaal je voor een taxirit van een half uur in Noorwegen?

Voor alle landen (en specifiek sommige steden) geeft TravelSpender informatie over wat je daar betaalt voor een overnachting in een driesterrenhotel voor twee personen, een taxirit van dertig minuten, een kopje koffie, een driegangendiner, een Big Mac en een biertje.

Europrijs

De app vertelt je wat deze zaken in de valuta ter plekke kosten en wat dit omgerekend in euro's is. Ook geeft het de gemiddelde europrijs voor deze dingen in Nederland, zodat je meteen kunt zien of bijvoorbeeld een taxi of een kop koffie in een bepaald land duurder of juist goedkoper is in vergelijking met Nederland.

Bovendien geeft TravelSpender een advies over hoeveel geld je naar verwachting in de eerste drie dagen van je verblijf in een vreemd land zult uitgeven. De app is daarom enorm handig om snel uit te rekenen hoeveel geld je op vakantie ongeveer mee moet nemen.

Omrekenen

Met TravelSpender kun je daarnaast euro's in vreemde valuta omrekenen en omgekeerd. Ook bevat de app de adresgegevens van alle GWK Travelex-vestigingen in Nederland; het programma is tenslotte door deze onderneming in het leven geroepen. TravelSpender is er voor Android en iOS en is geheel gratis.