App Spotter: Truphone (iPhone/iPad/Android)

De app Truphone lost een 'probleem' op van de iPad. De software verandert namelijk je tablet in een megatelefoon, waarmee je nog gratis kunt bellen ook. Maar op je Androidtoestel of je iPhone werkt de applicatie ook gewoon.

Met de iPad kun je niet bellen via het mobiele netwerk, zelfs niet met de 3G-versie. Het idee is natuurlijk ook niet zo aantrekkelijk: bellen met zo’n groot toestel aan je oor.

Toch zijn de diverse voiptoepassingen voor de iPad zeer bruikbaar, te meer omdat het apparaat ook als speakerphone is te gebruiken. Een van de meest bruikbare applicaties is Truphone waarmee je gratis kunt bellen via het Truphone-netwerk en Google Talk.

Vast en mobiel

Je kunt ook voordelig naar gewone (vaste en mobiele) nummers bellen. Dat is erg handig in het buitenland. Met de nieuwe firmware, die in het najaar voor de iPad verschijnt, kun je ook een melding voor een inkomend gesprek ontvangen terwijl je in een andere applicatie werkt. Vermoedelijk pakt Truphone dat op, want het bedrijf is in tegenstelling tot Skype altijd snel met het implementeren van nieuwe functies.

De software is ook verkrijgbaar voor je iPhone of Androidtoestel, waarmee je voordelig kunt voipbellen met je toestel. Uiteindelijk is dat natuurlijk een veel gangbaarder gebruik van deze mooie softphone. Je sleept immers niet overal je iPad mee naar toe.