App Spotter: TuneIn Radio

De kans is groot dat je smartphone of tablet niet over een ingebouwde fm-radio beschikt. Wil je toch naar een radiozender luisteren, dan biedt een internetverbinding de reddende hand. In combinatie met de app TuneIn Radio levert dit genoeg luisterplezier op.

TuneIn Radio streamt muziek via internet naar je smartphone of tablet en maakt hiermee meer dan 30.000 radiozenders van over de hele wereld beluisterbaar. Dankzij deze app heb je daarom enorm veel keuze, mits je internetverbinding en -bundel dit natuurlijk toestaan.

Om deze enorme hoeveelheid zenders overzichtelijk te maken, beschikt TuneIn Radio over een uitgebreid zoeksysteem. Zo zijn de radiozenders onder meer onderverdeeld op locatie, muzieksoort en taal. De gevonden zenders kun je eventueel opslaan in een favorietenlijst.

Artiesten en nummers

Daarnaast kun je zelf zoekopdrachten invoeren voor een specifiek station, maar ook voor een bepaalde artiest of nummer. De app laat vervolgens alle zenders zien die op dat moment dit nummer of muziek van deze artiest afspelen.

Een andere mogelijkheid is het instellen van een alarmklok die de radiozender van jouw keuze afspeelt om je wakker te maken. Verder zijn er platformspecifieke opties; zo kun je op een Android-toestel ook podcasts beluisteren en met een iOS-apparaat uitzendingen opnemen.

Multitasking

TuneIn Radio maakt gebruik van multitasking (mits het besturingssysteem van je toestel over deze functionaliteit beschikt), zodat je ook tijdens andere bezigheden kunt blijven luisteren. De verbinding hapert af en toe, maar dit is met internetradio bijna niet te vermijden. TuneIn Radio is dan ook een prima app, die voor elke muziekliefhebber wel een zender heeft.