App Spotter: TVGIDS.tv

Ben je aan het eind van je werkdag toe aan ontspanning? Dan kun je je met TVGIDS.tv alvast voorbereiden op een relaxed avondje televisie. De app biedt je namelijk een zeer complete en overzichtelijke digitale televisiegids.

Natuurlijk zijn er op internet genoeg televisiegidsen te vinden, maar TVGIDS.tv doet dit op een zeer overzichtelijke manier zonder veel toeters en bellen. Applicaties zijn doorgaans beperkter dan volwaardige internetpagina's, maar bij deze app biedt het alleen maar voordelen.

Een ander voordeel van TVGIDS.tv is dat de app alle programma-informatie op je toestel opslaat, zodat je ook offline de tvgids kunt inzien. Je kunt zelf instellen wanneer de app synchroniseert en voor hoeveel aankomende dagen nieuwe inhoud hiermee wordt  opgehaald.

Overzicht

Vanaf het homescreen kun je zien welke programma's er nu en straks op televisie komen, welke sportprogramma's op een bepaalde dag te zien zijn en tussen welke films je kunt kiezen. Dit laatste overzicht toont ook de IMDB-score van elke film en bevat een link naar de trailer.

Even verder zoeken en je vindt vanzelf de volledige overzichten per zender, alle programma's gesorteerd per genre en welke programma's van het beste worden bekeken. Je kunt hierbij aangeven van welke zender je informatie wilt. Standaard zijn de gegevens van de reguliere Nederlandse zenders in te zien, maar je kunt ook veel internationale en regionale kanalen toevoegen.

Alarm

Voor elk programma kun je bovendien een alarm instellen of een herinnering in Google Calendar, zodat je nooit meer een uitzending hoeft te missen. Een minpunt van deze app is dat er advertenties in de periferie van je scherm zijn te zien, de download is dan echter ook gratis.

Er is ook een betaalde versie van TVGIDS.tv beschikbaar zonder advertenties en met enkele extra features voor 3,99 euro. De gratis versie biedt echter genoeg functionaliteit voor de gemiddelde gebruiker.