App Spotter: Tweetdeck

Ben je een fervent social media-gebruiker, dan zul je ongetwijfeld accounts hebben bij Facebook en Twitter. Voor beide sites bestaan aparte apps om berichten te plaatsen en te lezen, maar met Tweetdeck voeg je deze samen.

Tweetdeck is een social media-aggregator, waarmee je de berichtenstromen van één of meerdere Twitter- en Facebook-accounts kunt beheren. Het handige van Tweetdeck is niet alleen dat je een totaaloverzicht krijgt, maar dat je in het geval van Twitter ook gemakkelijk kunt filteren.

Dit doe je door aparte kolommen te maken waarin specifieke berichten verschijnen. Zo kun je een kolom hebben waarin de berichten van iedereen die je volgt in staan, met daarnaast een kolom met alleen maar direct messages. Vanuit Tweetdeck kun je bovendien berichten plaatsen op Facebook en Twitter.

Tweetdeck-account

De applicatie van Tweetdeck is een afgeslankte vorm van de desktopversie. Wanneer je een Tweetdeck-account hebt, kun je deze ook voor de app gebruiken. De verschillende versies synchroniseren onderling met elkaar, zodat je altijd up-to-date bent.

De mobiele versie van Tweetdeck biedt je helaas niet het overzicht van de desktopversie. Zo lenen kleinere schermen zich niet voor het weergeven van meerder kolommen naast elkaar en zul je meer moeten bladeren. Toch blijkt ook de app-versie genoeg functionaliteit te bieden.

Verschillen

Let erop dat er tussen de Tweetdeck-app voor Android en die voor iPhone enkele verschillen bestaan. Zo ziet de app er op de twee platformen niet alleen behoorlijk verschillend uit, maar kun je op de Android-versie ook je Google Buzz- en Foursquare-accounts toevoegen. Er bestaat ook een iPad-versie van de app, maar deze werkt voorlopig nog verre van optimaal.