App Spotter: Uitzending Gemist

Alle discussies over de publieke omroepen ten spijt, worden er toch enorm veel leuke programma's op Nederland 1, 2 en 3 uitgezonden. Om deze ook onderweg te bekijken is er een applicatieversie van Uitzending Gemist.

De app is een mobiele versie van de website Uitzending Gemist, dat een archief is van vrijwel alle uitgezonden programma's van de publieke omroepen. De mobiele versie pakt het iets bescheidener aan: het 'archief' gaat terug tot ongeveer een anderhalve week.

Dit mag de pret echter niet drukken: de app-versie van Uitzending Gemist staat vol met programma's die het bekijken waard zijn, zoals het NOS Journaal, De Wereld Draait Door en 3 Op Reis. Van elk programma zijn meestal wel twee of meer afleveringen te vinden, in het geval van een dagelijks programma zelfs meer.

Streamen

Genoeg inhoud dus om bijvoorbeeld je treinreis mee door te komen. Het laden en streamen van de video's kost wel enige tijd, maar duurt zeker niet vervelend lang. Desnoods kun je de kwaliteit een stuk lager zetten. In de hoogste stand verschijnen de beelden behoorlijk scherp op je scherm.

Net als op de website, zijn in deze app de programma's ook op meerdere manier ingedeeld. Je kunt bijvoorbeeld zoeken in de categorieën 'uitgelicht' en 'populair' of je zoekopdracht handmatig invullen. Via deze wegen kom je altijd wel een bekend of minder bekend programma tegen.

Uitzending Gemist is een enorme must have voor op je iOS-apparaat. Met één simpele download haal je namelijk enorm veel leuke en interessante programa's binnen. De app is bovendien geheel gratis; de inhoud is tenslotte met onze belastingcenten betaald.