App Spotter: Unit Converter ConvertPad

In het buitenland krijg je vaak niet alleen te maken met een andere taal, maar ook met een andere muntsoort, lengtematen en gewichtseenheden. Heb je je smartphone of tablet bij de hand, dan kan omrekenen een stuk gemakkelijker worden.

Hiervoor moet je wel eerst de applicatie Unit Converter – ConvertPad downloaden op je Android-toestel. Met deze ene simpele download haal je echt enorm veel omrekencapaciteit in huis, voor vrijwel elke eenheid die op aarde bestaat.

Zo komt Unit Converter – ConvertPad niet alleen met wisselkoersen, lengtematen en gewichsteenheden, maar geeft de app ook omrekeninformatie voor volumes, brandstofverbruik en dichtheid.

Exotisch

Helemaal exotisch wordt het met de omrekenopties voor massastroomdichtheid, dynamische viscositeit en lineaire ladingsdichtheid. De app lijkt dan ook niet alleen geschikt te zijn voor de gemiddelde gebruiker, maar zou met name tot zijn recht kunnen komen tijdens scheikunde-, natuurkunde- en wiskunde-lessen of in laboratoria.

Je kunt het echt zo gek niet een eenheid bedenken of Unit Converter weet deze om te rekenen. Kijk je bijvoorbeeld bij lengtematen, dan vertelt de app je niet alleen hoeveel mijl met 1 kilometer correpsondeert, maar ook hoeveel yard, point, twip en famn.

Eenvoudig

Ondanks de grote hoeveelheid informatie, zit de applicatie enorm simpel in elkaar. Kies de categorie (wisselkoers, lengte, gewicht, enzovoorts), de eenheid (in geval van lengte: kilometer, hectometer, centimeter, enzovoorts) en de waarde (te berekenen met een handige in app rekenmachine) en je krijgt alle omgerekende eenheden overzichtelijk in beeld. Wel met advertenties, maar de app is dan ook gratis.