App Spotter: Useful Switchers

Je zit in een vergadering en komt er ineens achter dat je het geluid van je telefoon nog uit moet schakelen. Groot kans dat je een tijdje in je instellingen moet zoeken om je toestel de mond te snoeren. Dat kan handiger.

Met Useful Switchers gaat dit een stuk sneller. De applicatie werkt als een extra instellingenmenu voor Android-telefoons, maar dan eentje waarin alleen de meest nuttige en meest gebruikte modi zijn verzameld.

Zo kun je met Useful Switchers niet allen in één keer je mobiel op stil zetten, maar ook energieverslindende toepassingen als wifi en gps in- en uitschakelen. Daarnaast is met enkele tikken in de applicatie nog een handjevol andere instellingen aan te passen, waaronder de helderheid van het scherm.

Geheugen

Useful Switchers laat je daarnaast meteen zien hoeveel opslaggeheugen er nog beschikbaar is op je Android-toestel; informatie waar veel gebruikers ongetwijfeld lang naar op zoek zullen zijn zonder hulp van deze applicatie.

Veel meer heeft Useful Switchers niet te bieden, maar dat is juist de kracht van deze applicatie. Het doet wat het moet doen zo goed en overzichtelijk, dat deze applicatie eigenlijk tot de standaardsoftware van elke Android-telefoon zou moeten behoren.