App Spotter: Vaulty Free

Steeds meer smartphones en tablets vinden hun weg naar de werkvloer, waar ze prima tot hun recht kunnen komen. Maar hoe houd je op deze 'bring your own'-toestellen je persoonlijke leven van je werkomgeving gescheiden? Hierbij kan de app Vaulty helpen.

Vaulty is bedoeld voor gebruikers die de foto's en video's die op hun smartphone of tablet staan willen afschermen van de buitenwereld. De app fungeert als een digitale kluis waar je voor korte of langere tijd je beelden in kunt bewaren. Een wachtwoord is nodig om Vaulty te openen.

Om een foto of video in deze kluis te zetten, tik je op de 'delen'-knop. In de lijst met bestemmingen staat de optie 'Vaulty Free' en door deze te selecteren worden de beelden naar Vaulty verplaatst. Voortaan zijn ze dan alleen nog maar in deze app en achter een wachtwoord terug te vinden.

Nooit kwijt

De in Vaulty opgeslagen beelden zijn ook gemakkelijk weer te 'unvaulten', wat wil zeggen dat ze worden teruggezet naar hun oorspronkelijke plek. Verwijder je de app terwijl er nog afbeeldingen in staan, dan worden ook deze gewoon weer teruggezet. Je hoeft dus niet bang te zijn om foto's en video's kwijt te raken.

Gebruikers van het gratis Vaulty kunnen eventueel overstappen naar de betaalde versie genaamd Hide Pictures in Stocks App. Zoals de naam al aangeeft, vermomt deze versie van Vaulty zich als een aandelen-app, waardoor je foto's en video's nog moeilijker terug te vinden zijn.