App Spotter: Voice Recorder

Voor het vastleggen van een vergadering of het opnemen van een interview kan het altijd handig zijn om een opname-apparaat bij de hand te hebben. Zit deze niet standaard op je Android-toestel, download dan de app Voice Recorder.

De applicatie is een bijzonder gebruiksvriendelijke en simpele tool voor het opnemen en afspelen van gesprekken of muziek. Het hoofdscherm bestaat uit een zeer duidelijke start/stop-knop en teller, zodat je tijdens het opnemen nooit hoeft te twijfelen of de app ook daadwerkelijk opneemt.

Vervolgens geef je aan opgenomen geluidsfragmenten een naam en worden ze opgeslagen op de micro sd-kaart van je Androidtoestel. Eventueel kun je er ook voor kiezen om de audiofragmenten op te slaan en meteen te versturen via Gmail of Bluetooth.

3gp

De kwaliteit van de opnames is niet bijzonder goed of slecht te noemen. Let er op dat de audiofragmenten worden opgeslagen in 3gp-formaat en niet in wav of mp3. Je zult daarom op je computer wel over een conversietool of programma moeten beschikken dat het 3gp-formaat kan afspelen.

De Voice Recorder-app laat je de namen en data zien van de laatst opgenomen fragmenten, waarbij oudere opnames door middel van een zoekfunctie weer terug te vinden zijn. Andere opties zijn het instellen van audiofragmenten als ringtone en het zetten van een timer voor automatische opnames. Het nut van deze laatste optie is enigszins onduidelijk.