App Spotter: WhatsApp

Voor wie genoeg heeft van hoge telefoonrekeningen en dure abonnementen zijn er alternatieven als Skype en Ping! om gratis mee te kunnen bellen en berichten te versturen. WhatsApp heeft zich inmiddels met succes aan dit rijtje toegevoegd.

Met WhatsApp kun je, net als met Ping! en BlackBerry Messenger, kosteloos berichten sturen naar andere gebruikers van de applicatie.

Het grote voordeel van WhatsApp is de cross platform-functionaliteit, wat inhoudt dat gebruikers van Android, Symbian, BlackBerry of iPhone naar elkaar berichten kunnen sturen zolang ze de app maar hebben geïnstalleerd.

Je hoeft hiervoor niet je vriendenkring rond te vragen om erachter te komen wie WhatsApp nog meer gebruiken. De applicatie gaat namelijk zelf je contactenlijst af om te kijken wie WhatsApp nog meer op hun telefoon hebben geïnstalleerd.

Ongelimiteerd

In de app zelf kun je vervolgens een contact selecteren en zoveel berichten verzenden als je maar wilt. Daarbij kun je ook ongelimiteerd foto's, video's en audiobestanden en eventueel zelfs je huidige locatie meesturen.

In je contactenlijst kun je zien waar je vrienden mee bezig zijn en of je daarom snel een bericht terug kunt verwachten. Uiteraard kun je ook zelf je status updaten met een aantal voorgeselecteerde bezigheden of deze handmatig invoeren.

Versie-verschillen

Omdat WhatsApp voor Android en Symbian nog in de testfase zit, zijn er enkele verschillen tussen de versies voor de verschillende besturingssystemen. Zo kun je met WhatsApp voor de iPhone contacten bellen of mailen vanuit de app, terwijl dit bij Android (nog) niet kan.

Maar de kern van de verschillende versies blijft hetzelfde: een gratis messenger voor je smartphone waarmee je enorm kunt besparen op je sms-kosten. WhatsApp werkt bij de gratie van het aantal gebruikers (hoe meer vrienden de app ook gebruiken, hoe meer gratis berichten je kunt versturen), dus zeg het voort!